top of page
  • תמונת הסופר/תAdmin

הכוח של "מה אתה רוצה?" בתהליך האימון





הכוח של "מה אתה רוצה?" בתהליך האימון: פתיחת פוטנציאל ומטרה


בעולם האימון, השאלה "מה אתה רוצה?" בולטת כאחד הכלים המשמעותיים והחשובים ביותר בארסנל של המאמן. למרות שהיא פשוטה במבנה שלה, היא נושאת עומק רב שיכול להוביל לשינוי משמעותי, בהירות וצמיחה עבור המתאמן. השאלה הזו לא עוסקת רק בהגדרת מטרות; היא עוסקת ביישור תהליך האימון עם הרצונות והשאיפות העמוקים ביותר של המתאמן.


הערך עבור המתאמן

עבור המתאמן, השאלה "מה אתה רוצה?" משמשת כתמריץ עוצמתי להתבוננות עצמית. היא דורשת ממנו לחפור לעומק, מעבר למטרות שטחיות או ציפיות חברתיות, כדי לזהות באמת מה הוא מחפש בחיים, בעבודה או בצמיחה האישית שלו. תהליך ההתבוננות הזה יכול להיות מאתגר, מכיוון שהוא לעיתים חושף פחדים, חוסר וודאות או רצונות מנוגדים. עם זאת, זהו בדיוק החקר הזה שמוביל למודעות עצמית גבוהה יותר ובהירות.


כאשר מתאמן מסוגל לבטא מה הוא באמת רוצה, הוא מקבל תחושת בעלות וסמכות על מסעו. הבהירות הזו לא רק עוזרת בהגדרת מטרות ספציפיות וניתנות לביצוע, אלא גם ביישור המטרות האלו עם הערכים המרכזיים שלו ועם חזון ארוך הטווח. התוצאה היא גישה ממוקדת ומונעת יותר לצמיחה ולשינוי.


בנוסף, מענה לשאלה זו מוודא שהמתאמן ממוקד בסוגיה האמיתית והמדויקת בה יש לעסוק, וחוסכת מאמץ של "הסתובבות מסביב לבעיה האמיתית".


הערך עבור המאמן

עבור המאמן, "מה אתה רוצה?" היא שאלה מנחה שעוזרת לכוון את השיחה בכיוון משמעותי. היא מאפשרת למאמן להבין את סדר העדיפויות האמיתי של המתאמן ולהתאים את התמיכה והאסטרטגיות בהתאם. על ידי יישור תהליך האימון עם הרצונות של המתאמן, המאמן יכול להקל על מסע יותר אפקטיבי ורלוונטי.


השאלה הזו גם מטפחת שותפות בין המאמן למתאמן. היא משנה את הדינמיקה מאחת של הנחיה לאחת של שיתוף פעולה, שבה המתאמן מועצם לקחת תפקיד פעיל בהתפתחות שלו. הגישה השיתופית הזו לא רק משפרת את האפקטיביות של מפגשי האימון, אלא גם בונה מערכת יחסים חזקה המבוססת על אמון.


הצעות למאמנים

  1. צרו מרחב בטוח: כאשר שואלים "מה אתה רוצה?", ודאו שהמתאמן מרגיש בטוח ומוגן בחקר הרצונות האמיתיים שלו. זה עשוי לכלול יצירת אווירה נטולת שיפוטיות שבה המתאמן מרגיש בנוח לשתף בפתיחות.

  2. עודדו התבוננות עמוקה: הנחו את המתאמן להסתכל מעבר לרצונות מיידיים או מטרות שטחיות. עזרו לו לשקול מה הוא מעריך באמת, מה מרגש אותו, ומה הוא רוצה שתהיה המורשת שלו.

  3. חזרו לשאלה: ככל שתהליך האימון מתקדם, חזרו לשאלה הזו באופן קבוע. הרצונות יכולים להתפתח, וחשוב לוודא שתהליך האימון נשאר מיושר עם השאיפות הנוכחיות של המתאמן.


הצעות למתאמנים

  1. הקדישו זמן להתבוננות עצמית: לפני שתשיבו על "מה אתה רוצה?", הקדישו זמן להתבוננות עצמית. שקלו לכתוב יומן או לבצע מדיטציה על השאלה כדי לחקור את הרצונות האמיתיים שלכם מבלי להיות מושפעים מלחצים חיצוניים.

  2. היו כנים עם עצמכם: חשוב להשיב על השאלה הזו בכנות ובאותנטיות. אל תהססו לבטא רצונות שנראים לא שגרתיים או שאפתניים. זהו המסע שלכם, והוא צריך להיות מונחה על ידי מה שאתם באמת רוצים.

  3. היו פתוחים לשינויים: הרצונות שלכם עשויים להשתנות עם הזמן כאשר אתם צומחים ורוכשים תובנות חדשות. קבלו את ההתפתחות הזו, ואל תהססו להתאים את המטרות והמיקוד שלכם ככל שההבנה שלכם לגבי מה שאתם רוצים מתעמקת.


סיכום

השאלה "מה אתה רוצה?" היא אבן יסוד באימון אפקטיבי. היא פותחת את הדלת להבנה עצמית עמוקה יותר, בהירות ופעולה מכוונת. עבור המאמן והמתאמן כאחד, השאלה הזו משמשת כלי עוצמתי ליישור תהליך האימון עם רצונות אותנטיים, מה שמוביל לתוצאות משמעותיות וחשובות יותר.


הצעות לקריאה נוספת:


  1. "Co-Active Coaching: Changing Business, Transforming Lives" by Henry Kimsey-House, Karen Kimsey-House, Phillip Sandahl, and Laura Whitworth

  2. "The Coaching Habit: Say Less, Ask More & Change the Way You Lead Forever" by Michael Bungay Stanier

  3. "Mindset: The New Psychology of Success" by Carol S. Dweck

 

 

38 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page